“A l’Eix Comercial, Nadal amb Aspros i valor social”, una campanya que dona visibilitat a les persones amb discapacitat intel·lectual i problemàtica de salut mental

NADAL AMB VALORS

La Fundació Aspros i l’Eix Comercial de Lleida han donat el tret de sortida el divendres 15 de desembre al vespre a la seva campanya conjunta “A l’Eix Comercial, Nadal amb Aspros i valor social”, una iniciativa a través de la qual algunes persones usuàries de l’entitat social han elaborat artesanalment diferents tions que es disposaran a l’Eix Comercial de Lleida.

A la inauguració, que s’ha celebrat a les sis de la tarda a la plaça de la Diputació de Lleida, hi han participat representants d’ambdues entitats, persones usuàries de la Fundació Aspros que han estat involucrades en el procés de creació dels tions; així com desenes de nens i nenes que han gaudit de música i actuacions infantils.

Una oportunitat de donar visibilitat al col·lectiu

Un dels principals objectius d’aquest projecte és el de donar visibilitat a les persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemàtica de salut mental que han estat encarregades d’elaborar els tions, així com les seves capacitats. Concretament, s’han creat tres tions gegants que es situaran a la plaça de la Diputació de Lleida, a la plaça Sant Francesc i a l’avinguda Blondel (a l’alçada de l’edifici Montepio). També se n’han fet sis més petits que estaran de forma itinerant en diferents botigues sòcies de l’Eix.

Durant la campanya de Nadal, l’Eix Comercial de Lleida acollirà unes 20.000 persones de mitjana diàriament, la qual cosa el converteix en l’espai ideal per aconseguir aquesta visibilitat.

 

Tradicions i comunitat

Amb aquesta acció de carrer, ambdues entitats busquen donar continuïtat a una de les tradicions nadalenques que han acompanyat a lleidatans i lleidatanes generació rere generació, així com potenciar el sentiment de comunitat al voltant d’una activitat familiar com aquesta.

Campanya a xarxes socials

En el marc d’aquesta campanya, s’inicia també el sorteig a xarxes socials #NadalAmbValor. Tant petits com grans poden fer-se fotos amb el tions que trobin a l’Eix Comercial i penjar-les al seu Instagram. D’aquesta forma, entraran al sorteig d’un lot de productes dels establiments socis de l’Eix Comercial de Lleida.

 

Open chat